لیست اختراعات مرضيه ميرزاآقائي كياكلائي
اختراع \\" توليد يك عامل شفاف كننده از رس سپيوليت \\" در زمينه فني بخش الف : نيازهاي انساني پس از آب ، پر مصرف ترين آشاميدني ها در جهان نوشابه هاي غير الكلي و آب ميوه ها هستند . آب ميوه ممكن است به صورت كدر و يا شفاف توليد گردد كه معمولا آب ميوه هايي همچون آب سيب ، انار ، انگور ، گيلاس ، هويج و ... به صورت شفاف به بازار عرضه مي شوند . شفاف سازي يكي از مراحل مهم در فرايند تهيه آب ميوه است كه به طرق مختلفي انجام مي شود كه مي توان به موارد زير اشاره نمود : 1 - تيمار آنزيمي 2 – سانتريفوژ كردن 3 – فيلتراسيون 4 – استفاده از عوامل شفاف كننده يا جاذب مانند بنتونيت ، ژلاتين ، سيليكاژل ، پلي وينيل پيروليدون و يا تركيبي از اين مواد شفاف كننده در سه روش اول فرايند مورد استفاده از نظر اقتصادي نسبتا پر هزينه است ، به همين دليل در حال حاضر در صنعت آب ميوه جهت شفاف سازي از عوامل شفاف كننده ( روش چهارم ) استفاده مي شود . كه اين عوامل شفاف كننده اي كه امروزه در مقياس صنعتي كاربرد دارند وارداتي بوده و هزينه هنگفتي براي كشور در پي دارند و در نهايت موجب افزايش هزينه هاي تمام شده خواهند شد. خاك سپيوليت ايراني به دليل ساختار مشابه با انواع وارداتي خاك هاي جاذب يا شفاف كننده مي تواند يك جايگزين مناسب براي انواع خارجي باشد . به كمك فعال سازي با اسيد مي توان راندمان جذب اين خاك را بالا برد و كارايي روش را افزايش داد . خاك سپيوليت فعال شده با اسيد به دليل جذب سطحي بالا و ساختار متخلخل مي تواند جهت شفاف سازي انواع آب ميوه در مقياس صنعتي به كار رود .
موارد یافت شده: 1